Informace a přístup k osobním údajům

 

Správce:       

Obce pro Baťův kanál                   

Sídlo: Masarykovo nám. 53/1, 695 01 Hodonín      

IČ: 75068478

  

Kontaktní údaje správce:

email: kocvarova@batacanal.cz      

tel.: +420 724 570 450     

  

Pověřenec pro ochranu osobních údajů

PORADÍME VÁM s.r.o.

se sídlem: Lipová 874, 696 17 Dolní Bojanovice

IČO: 06805680

 

Kontaktní osoba

JUDr. Jarmila Vašulková

 Kontaktní údaje:

email: vasulkova@poradimevamsro.cz

tel.: +420 773 560 017

 

Účel zpracování osobních údajů

  • ochrana, prosazování a koordinace společných zájmů členských obcí zejména v oblasti rozvoje turistického ruchu na Baťově kanálu a jeho okolí, budování infrastruktury v zájmovém regionu a zachování specifik zájmové oblasti
  • v ostatních případech na základě souhlasu uděleného dle čl. 7 nařízení Evropského parlamentu a Rady o obecné ochraně osobních údajů č. 2016/679

 

Právní základ pro zpracování osobních údajů

Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů

 

Kategorie příjemců zpracovávaných osobních údajů:

  • Členské obce DSO
  • Občané členských obcí DSO
  • Zaměstnanci DSO
  • Další osoby na základě zákonného zmocnění
  • Návštěvníci webových stránek DSO

 

Úmysl správce předávat osobní údaje do třetích zemí

Správce nemá v úmyslu předat osobní údaje do třetí země mimo Evropskou unii. Správce má právo pověřit zpracováním osobních údajů zpracovatele, který se správcem uzavřel zpracovatelskou smlouvu a poskytuje dostatečné záruky ochrany osobních údajů.

 

Doba uložení osobních údajů

Doba uložení osobních údajů subjektů vyplývá z platné právní úpravy  a spisového a skartačního řádu DSO, pokud v rámci uděleného souhlasu dle čl. 7 výše uvedeného nařízení nebylo dohodnuto jinak.

 

Práva související se zpracováním osobních údajů

Právo odvolat souhlas se zpracováním osobních údajů

Právo kdykoliv odvolat udělený souhlas se zpracováním osobních údajů pro výše uvedený účel. Učinit tak je možno podepsaným písemným oznámením zaslaným na poštovní adresu nebo kontaktní email správce uvedený výše. Odvoláním  souhlasu není dotčeno zpracování osobních údajů před jeho odvoláním.

 

 Právo na přístup k osobním údajům

Právo získat od správce potvrzení, zda osobní údaje jsou či nejsou správcem zpracovány. Pokud jsou osobní údaje zpracovány, získání přístupu spolu s následujícími informacemi o:

  • účelech zpracování;
  • kategoriích dotčených osobních údajů;
  • příjemcích nebo kategoriích příjemců, kterým osobní údaje byly nebo budou zpřístupněny;
  • plánované době, po kterou budou osobní údaje uloženy, nebo není-li ji možné určit, kritériích použitých ke stanovení této doby;
  • existenci práva požadovat od správce opravu nebo výmaz osobních údajů, omezení jejich zpracování či práva vznést námitku proti tomuto zpracování;
  • právu podat stížnost u dozorového úřadu;
  • veškerých dostupných informacích o zdroji osobních údajů;
  • tom, zda dochází k automatizovanému rozhodování, včetně profilování, o použitém postupu, jakož i významu a předpokládaných důsledcích takového zpracování.

Správce poskytne kopii zpracovaných osobních údajů. Za druhou a každou další kopii je správce oprávněn účtovat přiměřený poplatek na základě administrativních nákladů.

 

Právo na opravu

Právo na to, aby správce bez zbytečného odkladu opravil nepřesné osobní údaje, které se týkají subjektu. S přihlédnutím k účelům zpracování právo na doplnění neúplných údajů, a to i poskytnutím dodatečného prohlášení.

 

Právo na výmaz

Právo, aby správce bez zbytečného odkladu vymazal osobní údaje subjektu, pokud je dán jeden z těchto důvodů:

  • osobní údaje již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovány
  • byl odvolán souhlas, na jehož základě byly údaje zpracovány, a neexistuje žádný další právní důvod pro zpracování;
  • osobní údaje byly zpracovány protiprávně;
  • osobní údaje musí být vymazány ke splnění právní povinnosti;
  • osobní údaje byly shromážděny v souvislosti s nabídkou služeb informační společnosti.

Právo na výmaz se neuplatní, pokud je dána zákonná výjimka, zejména protože zpracování osobních údajů je nezbytné pro:

  • splnění právní povinnosti, jež vyžaduje zpracování podle práva Evropské unie nebo členského státu, které se na správce vztahuje;
  • pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.

 

Právo na omezení zpracování

Právo na to, aby správce omezil zpracování osobních údajů, v kterémkoli z těchto případů:

  • přesnost zpracovávaných osobních údajů, zpracování bude omezeno na dobu potřebnou k tomu, aby správce mohl přesnost osobních údajů ověřit;
  • zpracování protiprávní a omezení jejich použití;
  • správce již osobní údaje nepotřebuje pro účely zpracování, ale subjekt je požaduje pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.

Pokud bylo zpracování omezeno, mohou být osobní údaje, s výjimkou jejich uložení, zpracovány pouze se souhlasem subjektu, nebo z důvodu určení, výkonu či obhajoby právních nároků, nebo z důvodu ochrany práv jiné fyzické nebo právnické osoby nebo z důvodů důležitého veřejného zájmu Evropské unie či některého členského státu.

 

Právo na přenositelnost údajů

Právo, aby správce předal osobní údaje subjektu zpracované automatizovaně na základě souhlasu jinému správci ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu. Při výkonu tohoto práva na přenositelnost údajů právo subjektu na to, aby osobní údaje byly předány přímo jedním správcem správci druhému, je-li to technicky proveditelné.

 

Jak může subjekt svá práva uplatnit?

Svá práva plynoucí ze zpracování osobních údajů může subjekt osobních údajů kdykoliv uplatnit kontaktováním správce na výše uvedené poštovní adrese a kontaktech správce.

 

Právo podat stížnost

Ohledně činnosti správce nebo příjemce osobních údajů může subjekt podat stížnost, a to písemně na výše uvedenou poštovní adresu správce, a to i osobně v sídle správce. Ze stížností musí být zřejmé, kdo ji podává a co je jejím předmětem. V opačném případě nebo je-li to nutné k vyřízení, správce vyzve k doplnění ve stanovené lhůtě. Lhůta na vyřízení stížnosti je 30 kalendářních dnů a začíná plynout prvním pracovním dnem po jejím doručení či doplnění. Stížnosti jsou vyřizovány bez zbytečného odkladu.

 

Na postup správce lze podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, se sídlem Pplk. Sochorova 27, 170 00 Praha 7, Česká republika.

Aktuality

10.5.2019

Oslava 80. let zahájení provozu na Výklopníku - Sudoměřice

Srdečně Vám zveme na akci při příležitosti 80. let zahájení provozu Výklopník v Sudoměřicích, která se koná v sobotu 22.6.2019 od 14:00 hod.

Pro návštěvníky je připraven bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.

15.2.2019

Výtvarná soutěž "Namaluj Baťův kanál"

Baví tě kreslit nebo malovat? Tak se neváhej zúčasnit výtvarné soutěže o poukaz na plavbu po Baťově kanálu a další zajímavé ceny!

Soutěže trvá až do 31.5.2019

Podrobná pravidla soutěže na https://www.obceprobatuvkanal.cz/inpage/vytvarna-soutez/

12.2.2019

Akce na Baťově kanálu v roce 2019

I v letošním roce bude na Baťáku živo :-). Přehled některých akcí Vám nyní přinášíme.

Přehled ke stažení ZDE

16.1.2019

Co se děje na Slovácku 2019

Nově vydaný materiál s přehledem kulturních, sportovních a společenských akcí na Slovácku (Hodonínsko - Kyjovsko - Strážnicko - Veselsko).

Tištěný materiál je k dispozici zdarma na TIC.

Ke stažení ZDE

archiv

Oblíbené odkazy

ke stažení ZDE

Obce pro Baťův kanál
Masarykovo nám. 53/1, 695 01 Hodonín
+420 724 570 450
75068478
DIČ CZ75068478